La ripataulèra de la Flautada 09

Si fa molt poc m’atrevia a afirmar que havia presenciat i protagonitzat un esdeveniment històric, que era la primera trobada de dos pifraires catalans tocant a duo, avui encara puc dir molt més!

Ahir, dia 9 de maig de 2009 una colla de professors vam dur a terme la “4a Trobada de Flautes”, a Vacarisses, i amb prop de 300 alumnes de flauta! La veritat és que va ser un gran èxit (com sempre!) i ens ho vam passar d’allò més bé!

Entremig de totes les activitats proposades durant la flautada, hi havia la part dels tallers, on els professors oferíem als alumnes un espai lúdic relacionat amb la flauta (olimpíades, jocs, vídeos, xerrades…). L’Angi Ríos i jo ens vam encarregar de fer un taller que es va anomenar “El pifre i la dansa tradicional”. I allò més espectacular succeí en el taller del torn de la tarda. Acompanyats per el percussionista i el tuba contractats per a l’orquestra final, i amb la quinzena de flautistes participants al taller convertits en improvisats pifraires, vam constituir la “Ripataulèra de la Flautada”, la primera ripataulèra al sud dels Pirineus!

El taller en qüestió va acabar amb una cercavila de la ripataulèra fent un petit però esgotador recorregut des del pati de l’escola fins a la fàbrica. Vam ser rebuts amb forts aplaudiments!

NOTA: Ripataulèra és el nom que rep el conjunt instrumental format per pifres i percussions (tambors, caixes, bombos…) i a vegades també per altres instruments (tubes, trombons, etc.). És la formació típica de certs indrets d’Occitània (Gironda, Niça…).

Un pensament sobre “La ripataulèra de la Flautada 09

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s