Un lloc web sobre el pifre

Alguns potser us pregunteu què és un pifre. Els que ja em coneixeu, ja sabeu que aprofito per parlar-ne força sovint. El pifre és un món per descobrir que ens acosta a la música tradicional a través d’aquesta flauta travessera. He anat recollint informacions sobre aquest instrument, i veig que encara hi ha molta feina per fer i moltes coses a redescobrir.

És per això que he obert un “lloc web” (una wiki) sobre el pifre. Per poder posar tota aquesta informació on-line i a l’abast de tots els curiosos. Ara per ara hi ha molt poca cosa, però poc a poc i en compta-gotes, hi aniré volcant tota la informació que he trobat i la que aniré aconseguint. Evidentment, si hi voleu col·laborar, la vostra ajuda serà benvinguda!

Aquí teniu el link:

http://sites.google.com/site/pifres/

2 pensaments sobre “Un lloc web sobre el pifre

  1. Hola!
    Avui una mica per casualitat he trobat el teu bloc, ja sabia de la seva existència però avui m’he trobat a mi mateix descobrint-te encara una mica més.
    Felicitats Joan! M’ha agradat molt!

  2. He trobat en un acta de l’Ajuntament de Cocentaina, El Comtat (País Valencià) la paraula Pifano y Tambor, referint-se a un passacarrer amb motiu de festes del patró de Cocentaina Sant Hipòlit. L’acta du data d’agost de 1764. En aquella data les actes eren en llengua castellana pel decret de Nova Planta del Borbó. Es segur que es tracta d¡allò que en català diem PIFRE.

Deixa un comentari