Stop homofòbia

Des de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i de la Xarxa d’Educadors i alumnes per la convivència, amb la col·laboració de l‘Institut DiverSitas, he tingut l’oportunitat de ser part activa com a professor de l’Escola Municipal de Música Blai Net i juntament amb la meva col·lega Maria Adrover, en la preparació i participació del Fòrum per la Convivència que enguany estava dedicat a l’homofòbia.

La nostra tasca ha estat la d’assessorar i coordinar un grup d’alumnes de l’Institut Rafael Casanovas de Sant Boi de Llobregat per a l’elaboració i creació d’un rap contra l’homofòbia.

Ha estat una experiència molt interessant i enriquidora, tan pel fet de portar l’escola de música a altres aules i públics al quals no sempre hi tenim accés, com pel fet de treballar un tema com aquest amb els adolescents d’avui en dia, cara a cara amb l’evolució de mentalitat generacional que hi ha, les reticències, les pors, l’obertura, la solidaritat o la manca de tolerància que encara hi ha.

En tot cas, el dia del fòrum l’ambient va ser molt agradable i tothom va mostrar amb orgull la feina feta tot demostrant el grau de reflexió i de conscienciació que s’havia assolit sobre el tema. L’empatia, el respecte i la tolerància van governar aquell ambient festiu que semblava haver extingit qualsevol rastre d’homofòbia. Tan de bo en els meus temps d’institut s’haguessin fet fòrums i treballs com aquest:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s